• 19 November 2019 at 19:24 #2145
   ThomasDB20
   Participant

   Hallo allemaal,

   Tijdens de prijsuitreiking van afgelopen jaar is er bekend gemaakt dat het verplicht word om mee te varen in de parade. Wanneer teams hier niet aan zullen voldoen word dit als ‘foul play’ gezien. Wanneer een team niet in staat is om mee te varen, zal de jury beoordelen of dit een geldige reden betreft. (Zie pagina 2. Race Instruction 30-sep-2019)

   Mijn vraag:

   Hoe zal de jury bepalen of het probleem te verhelpen is met de middelen die het team voorhanden heeft?

   Bijvoorbeeld: Wanneer een team een defecte motorcontroller heeft kan dit betekenen dat de boot niet meer in staat is om verder te varen. Sommige teams hebben dit onderdeel op reserve en kunnen dit onderdeel mogelijk binnen 10 minuten vervangen. Andere teams hebben dit wellicht niet. 

   Thomas

   DB-20 Solar Boat Racing

  • 4 December 2019 at 22:27 #2151

   Ha Thomas,

   Er ligt een voorstel van de jury om alle meevarende boten dezelfde aantal punten te geven. En de niet meevarende boten zodanig te classificeren als een DNS. Officieel is het ‘gewoon’ een onderdeel van de races waarbij geen deelname max aantal punten betekend. Uitdagingen zoals in Dordrecht waarbij men na bepaalde tijd niet meer uit het water konden komen daar gelaten. Die zijn event afhankelijk en mag de jury zich ter plekke over buigen.

   De achtergrond van deze keuze is dat we een wedstrijd ‘verkopen’ aan een locatie/ stad/ organisatie. Elke topsporter moet bijvoorbeeld ook op persconferenties verschijnen of bij de sponsor op de relatiedag. De parade is belangrijk voor de awarness van de sport en de aanhangende maatschappelijke boodschap (SDG 4,7 en 14). Wees trots op je sport en zorg ervoor dat meer mensen naar Solar Village en naar jullie races komen kijken. Pak de kans! De regen kunnen we als organisatie helaas niet stoppen maar we maken de optocht zo mogelijk wel leuker!

   Succes! (persoonlijk fan van het licht onder de boot!)

   Marcelien

  • 10 December 2019 at 09:10 #2152
   ThomasDB20
   Participant

   Hoi Marcelien,

   Betekent dat, dat de huidige regel zoals hij nu beschreven staat komt te vervallen? Dus dat de jury niet meer bepaalt of het wel/geen legitieme reden is dat de boot niet mee vaart in de parade?

   Thomas

   DB-20 Solar Boat Racing

You must be logged in to reply to this topic.