• 19 November 2019 at 19:14 #2143
   ThomasDB20
   Participant

   Hallo allemaal,

   Al een tijdje is er de vraag hoe we de wedstrijden spannender kunnen maken voor het publiek (en misschien ook wel de teams). Hierover hebben wij als DB-20 al met een aantal teams gesproken en kwamen er leuke ideeën uit.

   Een van de opties die men heeft bedacht is al volgt: Tijdens de wedstrijden komt er in Solar Village een groot scherm te hangen waarop zowel Estella als de, op dat moment, ranking van de teams. Deze ranking bestaat uit een aantal kolommen, waaronder de naam van het team, nationaliteit, snelheid en de accu status (state of charge in %). Door deze informatie krijgt het publiek wellicht meer inzicht in de mogelijke tactieken die de teams gebruiken.

   De praktische kant van dit idee is iets wat nog uitgewerkt zal moeten worden, ideeën zijn natuurlijk altijd welkom! Een concept van de inhoud op dit scherm staat in de bijlage concept-A.

   Een ander idee wat is ontstaan is om een aantal algemene eigenschappen over de boten te delen. Welke eigenschappen dit zijn zal natuurlijk een interessante discussie op gaan leveren. Deze eigenschappen worden aan het begin van het seizoen bepaald. Voorbeelden van deze eigenschappen zijn;

   • Maximum snelheid
   • Type schroef
   • Toerental schroef
   • Massa boot
   • Accu capaciteit
   • Snijdend/vleugelen/planerend
   • Maximum vermogen zonnedek
   • etc.

   Vul deze ideeën gerust aan en hopelijk kunnen we de wedstrijden volgend jaar nog iets spannender maken.

    

   Thomas

   DB-20 Solar boat Racing

   Attachments:
   You must be logged in to view attached files.
  • 4 December 2019 at 22:12 #2150

   Ha Thomas, toffe ideeen die we graag verder uitwerken.

   Onze doelstelling is om een unieke bezoeker 1,5 uur vast te houden in Solar Village. Hoe? Door actie op het water, uitleg over de races en een maatschappelijke vraagstukken neer te leggen waardoor men geneigd is om te blijven. Het technolab is bv maar een zeer minimale uiteenzetting van wat we zouden willen. Purmerend afgelopen jaar was al een verbetering. Maar we zouden graag meer willen. Overigens zijn de mannen van de app aan het kijken, hoe deze verder te optimaliseren. Zodat we deze verder op de wal kunnen laten zien en niet varende teams naar onze races kunnen trekken.

   Terug naar jouw vraag: welke informatie wil een team wel of juist niet delen? Is iedereen bereid om zijn accu status bv te delen? De eigenschappen met betrekking tot de boot lijkt me behoorlijk ‘out in the open’ en dus oké.

   Ik hoor het graag! Marcelien

You must be logged in to reply to this topic.