Solar event update – Purmerend – De Beemster & Groningen (NL)


Vanaf vandaag strijken we weer neer in Purmerend – De Beemster. Voor de eerste wedstrijd van Solar Sport One. Volgend weekend verhuizen we het hele circus weer naar Groningen. Dan is er een kleine zomerstop en zullen we 6/7 september afreizen naar het zuiden van het land.

Aan de voormiddag van de race in Purmerend – De Beemster hebben we een Solar Stages evenement georganiseerd in Theater De Purmaryn in het centrum van de stad. In Groningen is dit op vrijdagmiddag gerealiseerd in Solar Village op de Sluiskade in de binnenstad. De details vindt u hieronder, alsmede de volledige programma’s van beide races.

 Solar Stages – Purmerend


De Solar Stages zal een middag zijn vol met inspirerende verhalen over hoe men vroeger voortstuwing realiseerde zonder fossiele brandstoffen. Kijkend naar de toekomst, met zonne-energie als belangrijkste factor. Kom met elkaar in gesprek tijdens deze netwerkmiddag en ontmoet gelijkgestemden om naar een betere toekomst toe te werken.

De sprekers:

John Dehe Historische mobiliteit over het water
Martin Mol Stoom en het tijdperk van fossiele brandstoffen
Paul Pikaar Duurzame Renault Twizy
Dennis Carton Young Solar Challenge
Mark Heimgartner      Solar Boat Twente
Jeroen Droogsma Solar Sport One

Na afloop van het inhoudelijke programma in De Purmaryn bent u om 17:00 uur van harte welkom in Solar Village aan de Kanaalkade. Diverse zonneboten zullen hun kunsten laten zien tijdens een demonstratie zodat u alvast een voorproefje krijgt van wat er de volgende twee dagen te zien zal zijn.

De Purmaryn editie datum: 20 juni 2019
Tijd in De Purmaryn: 15:15-16:45 uur
Tijd in Solar Village: 17:00 – 18:00 uur
Locatie: Theater De Purmaryn, Purmerend

Meld u hier nog aan voor de Solar Stages in De Purmaryn

 Solar Stages – Groningen


Wat kan de Solar Sport One zonnenbootrace door de Groninger grachten voor u betekenen in de overstap naar het gebruik van zonne-energie? Het antwoord is: veel! Partijen die samenwerken in de bouw van -snelle- zonneboten, komen tot nieuwe kennis, technologieën en innovaties. Daarvan kunt u, als bestuurder of ondernemer, profiteren! En, daarmee draagt u bij aan ons gezamenlijke doel: Groningen CO2-neutraal in 2035. ‘Zon op (bedrijfs)daken’ vormt hierin een belangrijke pijler.

De sprekers:

Marcelien Bos-de Koning       Solar Sport One – Chief Solar Officer
Bernhard Hoekstra New Nexus Zonneboot team – ervaringen vanuit het team
Chris Munneke Gemeente Groningen – ‘zon op bedrijfsdaken’
Phillip Broeksma Gemeente Groningen – Energietransitie

Bovendien biedt de zonnebootrace veel futuristisch spektakel in de historische grachten!

We nodigen u dan ook van harte uit voor de bijeenkomst in de Solar Village, mét de start van het programma onderdeel ‘Top Speed’.

Solar Coalition Solar Stages: 28 juni 2019
Tijd in Solar Village: Inloop vanaf 15:00 uur
Start programma: 15:30 – 16:30 uur
Start Top Speed competitie: 16:30 – 17:15 uur
Locatie: Solar Village op de Sluiskade, Groningen (parkeren in Westerhaven)
Wilt u erbij zijn? hello@solarsportone.org

 Solar Sport One


We hopen u te mogen ontvangen in Purmerend tijdens de derde Solar Stages van dit jaar. Dit is de manier om met elkaar in gesprek te komen over de toekomst!’Innovation of today is energy for tomorrow!’

Zonnige groet,

Solar Sport One

Leave a Comment